Англия бе наказана от УЕФА да изиграе минимум следващия си домакински

...
Англия бе наказана от УЕФА да изиграе минимум следващия си домакински
Коментари Харесай

УЕФА наказа Англия да играе два мача без публика

Англия бе осъдена от УЕФА да изиграе минимум следващия си домашен мач при закрити врата, поради проблемите с феновете от финала на Евро 2020 против Италия на 11 юли на стадион " Уембли ".

Дисциплинарният панел на УЕФА всъщност наложи наказване от две срещи без аудитория на англичаните, като втората е условно с пробационен интервал 2 години и ще влезе в действие автоматизирано при ново сходно нарушение. Английската футболна федерация (FA) ще заплати и санкция от 100 000 евро.

Преди финалния мач английски запалянковци без билети се сблъскаха с служители на реда и стюарди и съумяха да пробият към трибуните, като нямаше по какъв начин да бъдат върнати назад отвън стадиона. След това доста почитатели, закупили билети, откриха, че местата им са заети и стадионът се претъпка. При безредиците 19 полицейски чиновници пострадаха, а 49 души бяха задържани.

УЕФА занапред ще преглежда още 4 прегрешения на британските почитатели, като всички те са поради тяхното държание. Те освиркваха мощно химна на Италия, хвърляха предмети, а някои даже навлязоха на терена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР